Over Patisserie Lietaert

“Lietaert… Oorspronkelijk Lieu-taert, plaats waar taart gebakken werd. Elke goegemeente betitelde zo zijn eigen, warme bakker. Zo ook in Cuerne aan de tramstatie. Het gebouw diende jarenlang als zaal van het gelag “De Facteur”, pleisterplaats voor poetsen-bakkers en lach-taarten. Vanaf 14 maart 1996 kreeg het gebouw zijn vroegere bak-bestemming en naam terug. Bakkerij Lietaert, huis voor smulpapen, brood-eters en pastei-liefhebbers”.

Al meer dan 20 jaar jouw warme bakker

Bakkerij Lietaert werd in 1996 in Kuurne opgericht door David Lietaert. Nadat hij afstudeerde als bakker-patissier aan het Instituut voor Voeding in Brugge, liep hij stage bij verschillende topzaken in België en Noord-Frankrijk waar hij zich bekwaamde in de kunst van brood en patisserie.

Als snel werd de bakkerij een groot succes. In de streek rond Kuurne kreeg Bakkerij Lietaert naam en faam dankzij zijn heerlijke, dagverse producten en uitgebreid assortiment en werd hij zo dé referentie bakker.

David is trots op al zijn broden en gebak. Gedurende meer dan 25 jaar verdiepte hij zich in verschillende bakkerij producten om hun smaak te perfectioneren. Hij staat dan ook in de wijde omtrek bekend om de kwaliteit en heerlijke smaak van zijn broden en gebakjes. De klaaskoeken van Bakkerij Lietaert hebben de reputatie één van de beste van de streek te zijn.

Naarmate de vraag groeide naar lactose-, gluten- en suikervrije broden en patisserie groeide het assortiment complexere broden mee, met kwaliteit en ambachtelijkheid altijd op de eerste plaats.

Omdat ambacht en technologie meer dan ooit hand in hand gaan, lanceerde Bakkerij Lietaert een webshop waarop je snel en gemakkelijk bestellingen kan plaatsen die de volgende dag al versgebakken voor jou klaarliggen. Op de vernieuwde website kan je ook uitgebreide informatie vinden over allergenen en de samenstelling van onze ambachtelijke producten.